Nový rezidenčný projekt Metropolis sa bude nachádzať v srdci novovznikajúceho downtownu Bratislavy obklopený modernou architektúrou a bude ponúkať luxusné možnosti bývania.

Projekt Metropolis

Projekt, ktorý bol v minulosti známy ako Rezidencia Bottova, zmenil nielen názov, ale vyzerá to tak, že konečne sa začne s jeho realizáciou. Do bratislavského downtownu by tak mala pribudnúť dvojica výškových budov vedľa dočasnej autobusovej stanice. Český investor Mint Investments plánuje začať s prácami v júni budúceho roka a ukončené by mali byť koncom roka 2023.


TIP: Prečítajte si náš článok: Prvý slovenský mrakodrap: Ako bude vyzerať a čo ponúkne rezidentom?


Vzniknúť má takmer 300 bytov, väčšinou dvoj- a trojizbových či apartmánov. Ako na svojich stránkach uvádza realitná kancelária Herrys, tak „všetky jednotky budú s rekuperáciou vzduchu, inteligentným stropným chladením a stropným vykurovaním umožňujúce lepšiu úsporu a využiteľnosť priestoru. Francúzske okná v hliníkovom prevedení so sklenenými zábradliami, poskytujúce bohaté presvetlenie nehnuteľnosti prirodzeným svetlom.“ Rezidenti sa budú môcť tešiť na krásne výhľady na Staré Mesto, Karpaty či Dunaj a novovznikajúce moderné centrum hlavného mesta.

Projekt Metropolis
Zdroj: Herrys

O tom, že ide o lukratívne miesto na bývanie svedčia aj ceny. Byty sú už v predaji, ich cena začína na sume 4 350 eur za štvorcový meter s DPH. Súčasťou Metropolisu bude recepcia, výťahy na karty, delivery box či rezidenčný park. Pôjde o parkovo upravené vyvýšené nádvorie v zadnej časti projektu. Investor sľubuje, že bývanie v Metropolise sa zaradí k tým najluxusnejším v Bratislave.

Projekt Metropolis
Zdroj: Herrys
Zdroj: Herrys

TIP: Nezabudnite nás sledovať aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve. Vďaka nám vám neujde žiadna dôležitá informácia! 


Všetky potrebné povolenia (vrátane stavebného, prešiel územným konaním aj posudzovaním vplyvov na životné prostredie) už projekt má, to znamená, že nič nebráni v začatí jeho výstavby. V niektorých z našich ďalších článkov vás budeme informovať aj o tom, ako napredujú práce na tomto jedinečnom projekte.


Zdroj: trend.sk, herrys.sk