Ružinov je obľúbenou bratislavskou štvrťou so širokou škálou služieb, občianskou vybavenosťou a výbornou dopravnou dostupnosťou. V posledných rokoch v tejto časti mesta vzniká Jégého Alej. Aktuálne sa už v poradí jej piata etapa rozširuje o vežu Danubius One.

Veža Danubius One

Jégého Alej V od developera FINEP mení okolie niekdajšej továrne Danubius v Ružinove. Východne od historickej pamiatky už stojí dvojica bytových domov, ktorá vytvára základ akéhosi bloku, čoskoro k nim pribudne aj prvá z dvojice plánovaných výškových budov – Danubius One. „Architektonicky nenásilne nadväzuje na už realizovanú okolitú zástavbu a spolu so susednými domami vytvára prirodzený kľudný vnútroblok so záhradou, určený pre chvíle odpočinku s rodinou a priateľmi,“ uvádza sa na oficiálnych stránkach developera.

Zdroj: FINEP
Zdroj: FINEP

Nadštandardné byty a výhľady

Danubius One bude ponúkať viaceré možnosti bývania, od menších jednoizbových bytov až po veľké rodinné 4 izbové či nadštandardné 5 izbové byty, ktoré sa budú nachádzať na posledných poschodiach. Samozrejmosťou budú jedinečné výhľady nielen na Bratislavský hrad, ale celé centrum hlavného mesta. Vysoký komfort bývania bude dopĺňať napríklad aj možnosť pripojenia bytov na centrálnu klimatizáciu.

Zdroj: FINEP
Zdroj: FINEP

Pradiareň 1900

V bezprostrednej blízkosti projektu sa nachádza historická budova bývalej cvernovej továrne. Tá fungovala od roku 1901 ako pradiareň. V roku 2004 sa jej chod ukončil a od tej doby bol tento priestor opustený. V súčasnosti je však už budova zrekonštruovaná a plne funkčná, viac si môžete prečítať v našom článku. V rámci obnovy celej oblasti pribudnú k existujúcim obchodom a službám ďalšie obchody, ktoré budúcim rezidentom ponúknu nové možnosti posedenia s priateľmi, nakupovania či relaxu.


TIP: Sledujte nás aj na našom Facebooku, kde pravidelne pridávame novinky a zaujímavosti zo sveta architektúry, dizajnu a technológií v stavebníctve.


Celkové dokončenie projektu sa podľa dostupných informácií odhaduje na rok 2024. Už teraz je však možné konštatovať, že aj tento projekt zmení celkový vzhľad jednej z najväčších bratislavských častí.

Zdroj: finep.sk, gepardfinance.sk