Spoločnosť Penta Real Estate, slávnostne aj s menšou symbolikou na Medzinárodný deň detí 1.6.2021, odovzdala materskú škôlku na Boroch. Užívať ju bude mestská časť Bratislava-Lamač.

Novú mestskú štvrť Bory netreba predstavovať, vládne tam už roky čulá výstavba a stále pribúdajú nové budovy. Nákupné centrum do ktorého už stihol zavítať každý z nás, je najznámejšou súčasťou tejto časti. V rámci Borov sa  buduje aj Nemocnica novej generácie, ktorá bude dostupná pre pacientov z celého Slovenska. 1. etapa projektu Bory Prvé Domy je už dokončená, prvá fáza 2.etapy Bory Nový Dvor je momentálne v procese kolaudácie, druhá fáza 2.etapy Bory Nový Dvor a rovnako tak 3.etapa Bory Promenáda sú v procese výstavby. 4.etapa disponuje právoplatným územným rozhodnutím a je vo fáze ďalšieho povoľovacieho procesu pre získanie stavebného povolenia. Projekt v rámci prvých štyroch etáp prinesie do lokality viac ako 1500 bytov.

Hurá do škôlky

V novej štvrti pribudla tentokrát budova materskej školy, ktorá bola postavená súkromným investorom ale bude v správe mestskej časti. Mesto dostalo do užívania škôlku za symbolické nájomné 1€. Škôlka privíta svojich prvých žiakov už v septembri tohto roku 2021. Otvorenia a symbolického odovzdania kľúča sa zúčastnili zástupcovia spoločnosti spolu s poslancami miestneho zastupiteľstva.

„Som rád, že sa nám spoločnými silami podarilo vytvoriť príklad korektného partnerstva samosprávy a súkromného investora, ktoré je na osoh obyvateľom. Už teraz môžem prezradiť, že chystáme aj ďalšie spoločné projekty v záujme toho, aby sa táto časť Lamača plnohodnotne rozvíjala,“ hovorí starosta Mestskej časti Bratislava-Lamač, Lukáš Baňacký.

Samotná výstavba materskej školy sa začala už v roku 2019 a skolaudovaná bola už o necelé dva roky neskôr, začiatkom februára 2021. Škôlka sa nachádza v pešej dostupnosti jednotlivých rezidenčných etáp projektu Bory bývanie. Kapacita materskej školy je 70 detí a bude k dispozícií 5 tried. V septembri sa však otvoria iba štyri.

Škôlka pôsobí veľmi moderne. Súčasťou vybavenia škôlky je aj plne zariadená kuchyňa, jedáleň či terasa. Pred každou triedou sa nachádza vyčlenený exteriérový priestor na hrania s hracími prvkami a mobiliárom, nachádzajú sa tu aj dve pieskoviská. Celková hodnota škôlky sa vyšplhala na sumu 2.3 milióna eur.