Prvé kancelárske budovy v tejto časti hlavného mesta začali vznikať už na začiatku 21. storočia. Keď bolo v roku 2016 oznámené, že by v tejto časti mala pribudnúť piata etapa, očakával sa vznik len o čosi lepšej ale stále nie veľmi architektonicky kvalitnej kancelárskej budovy. V roku 2019 ale vznikol nový dizajn, prepracovaný kanceláriami Šebo Lichý a ROAR.

zdroj: sebolichy.sk

Oproti pôvodného návrhu od kancelárie JDArch sa výrazne zmenil vonkajší výraz stavby. V pôvodnom návrh mala mať budova dlhé pásové okná ktoré by kontrastovali s bielou omietkou. Celkový ráz budovy bol zjemnený zaoblenými nárožiami. Ako vysvetľujú architekti už upraveného návrhu: „Naším cieľom bolo pomocou dynamickej fasády a meniacej sa tektoniky okien reagovať na svetelné podmienky a orientáciu voči svetovým stranám. Kým v smere na Malé Karpaty a severné časti mesta sú okná širšie s panoramatickými výhľadmi, južná strana disponuje hustými vertikálnymi slnolamami. Západná a východná fasáda zas disponuje nepravidelnou geometriou okenných otvorov s vloženými fasádnymi átriami so zeleňou.“ Najvýraznejšou zmenou je však prechod z bielej farebnosti na elegantnú čiernu za použitia metalického obkladu. Zaoblené nárožia zostali, pričom investor použil aj drahšie zaoblené sklá. Zo všednej kancelárskej budovy je tak výrazné osvieženie lokality aj architektúry biznis centier v Bratislave.

Čo sa týka vnútorného usporiadania, základné bilancie ostali podobné- budova má aj naďalej Šesť podlaží, nachádza sa tu 16-tisíc metrov štvorcových kancelárskych priestorov plus 1,3-tisíc metrov štvorcových retailu a vybavenosti. Budova bude mať tiež 650 parkovacích miest. Veľkým benefitom pre klientov bude množstvo zelene, či už ako súčasť vnútorných spoločných priestorov ale aj v okolí budov. Taktiež bude súčasťou budovy množstvo terás a dobrá technologická úroveň budovy.

zdroj: sebolichy.sk

Na projekte v tejto chvíli prebiehajú už len posledné kozmetické úpravy. Inak však vyzerá byť pripravený na zariaďovanie interiérových priestorov zo strany jednotlivých klientov. Sídliť tu bude, podľa všetkého, aj priamo spoločnosť Asseco Solutions. Presťahovať by sa sem mala z budovy Galvaniho Business Center IV. Najväčšou nevýhodou naďalej ostáva absentujúce pešie spojenie. Okolie Galvaniho by si tak zaslúžilo ešte niekoľko úprav, aby bolo lepšie zasadené do mesta a nebolo akýmsi samostatným „edge city“.