Z hlasovania odborných porôt vzišli trojice finalistov v kategóriách dizajn, ilustrácia, fotografia, objav roku a výrobca roku.  Vyhlásenie víťazov prebehne 22. marca 2022 formou gala večera a sledovať ho môžete aj na ČT art. Než k tomu dôjde poďme si v krátkosti predstaviť tých, ktorý o ocenenie bojujú. 

Kategória Výrobca roku 

V tejto kategórii sú silným hráčom kľučky od M&T  (o ktorých sme písali tu) v spolupráci s Herrmann and Coufal a okná a dvere Jánošík . Ďalej novinky od Lucie Kaldovej a  Jakubom Pollágom a nová firma Space of Space za kolekciu kovového nábytku a interiérových doplnkov.

Kategória Ilustrátor roku 

Hneď za niekoľko počinov je v tejto kategórii nominovaný Jakub Bachorík. Porote neunikla jeho séria ilustrácii upozorňujúcu na dezinformácie s názvom NE-U-VĚ-ŘI-TEL-NÁ fantasmagorie alebo ilustrácie knihy Co je vlastne design? Ilustrácie autorskej knihy Město pro každého dostali do finále dvojicu David Bohm and Jiří Franta. A takisto ilustrácie autorskej knihy Meanwhile od Magdalény Rutová.

Kategória Grafický dizajn 

V tejto kategórii bola takisto nominovaná kniha Město pro každého Osamu Okamury a všetci jej autori. Takisto štúdio publikum.design v zložení Anežka Hrubá Ciglerová, Nikola Wilde a Richard Wilde za vizuálnu identitu pre Múzeum umění Olomouc a v neposlednom rade Adéla Svobodová za grafické spracovanie katalógu Móda v modré v spolupráci s Terezou Hejmovou.

Kategória Forograf roku

Táto kategória je o to zaujímavejšia, že je víťaz bude aj autorom nasledujúceho vizuálu Cien Czech Grand Design.  Šancu má Ladislav Kyllar za editoriál pre Re-Edition Magazine a za jeho úspešné spojenie s luxusným módnym domom Balenciaga. Mária Tomanová je nominovaná za jej úspešnú cover story s českou topmodelkou Paulinou Porizkovou pre Vogue CS, editoriály pre GQ, Faz Magazin… Tretím finalistom je fotograf Vojtěch Veškrna- napríklad spolupráca so speváčkou AnnetX či skupinou PSH…